Cortina d’aigua

Tecnoateneu de Vilablareix

DIA

02 de juliol

HORARI

Passadís del Centre, tota la tarda
Tan bonica com efímera, gaudim de la imatge de la flor, que ens refà l’esperit, però que passa de pressa. Així és la meva flor, la flor escadussera, la flor fresca, bonica, però entremaliada i fugissera, la primaveral que s’obre i se’n va.
La tecnologia avui ens permet gaudir d’aquesta flor, la flor d’aigua,la de pluja organitzada caient en forma de flors i fent- nos viure aquest moment màgic de goig, que ens dóna la flor bonica al mig de l’aigua brollant.
Construit per un grup de treball del Tecnoateneu de Vilablareix i amb el suport de varies empreses per participar en el “Temps de Flors” de Girona. És un sistema de visualització gràfica que aprofita la diferència de brillantor que presenten uns dolls d’aigua que s’interrompen a conveniència al caure des d’una alçada de 3 m. i que donen la impressió visual d’una cortina d’aigua formant una imatge. La imatge està formada per 128 dolls d’aigua que cau, i es controla amb 64 obturadors de plàstic construits amb una impressora 3D que actuan com electrovàlvules activades per electroimants. L’activació dels electroimants es fa des d’una circuiteria electrònica controlada per 4 microcontroladors tipus arduino. El sistema es completa amb un cinquè microcontrolador arduino amb sistema de wifi que ens permet activar i fer funcionar la visualització des de qualsevol ordinador o telèfon mòbil que en disposi.