Representa Corisco 2016

VJ Eletroiman

DIA

02 de juliol

HORARI

La Placeta, 0.45 h
El Projecte Representa Corisco comença el 2003 i en aquests 13 anys s’han desenvolupat diverses propostes de performances audiovisuals i intervencions urbanes en diversos festivals i ciutats del món. Amb l’objectiu de proposar reflexions crítiques sobre les relacions polítiques i socials a les grans metròpolis, el col·lectiu treballa amb conceptes relacionats amb la cultura popular brasilera i icones visuals que remeten a l’univers del “Cangaço” i a un dels seus personatges: Corisco.

 

El “Cangaço” va ser un moviment armat que va durar més de 2 segles (XIX i XX) al nord-est brasiler i ens remet a conceptes com de resistència i crítica als valors imposats per l’èlit brasilera. En aquest sentit, evocar a Corisco i a tots els “cangaceros” és rescatar el passat, rescatar tot el seu univers complex de lluita, supervivència i poesia de deserts tropicals, en un intent de desenvolupar una actuació política crítica dins el context urbà contemporani.

 

Ricardo Cançado, aka VJ Eletroiman, és un VJ brasiler que treballa un imaginari audiovisual basat en la cultura popular del Brasil. El seu treball estableix un diàleg amb el públic i presenta un autèntic i complex univers d’icones construït a partir d’un llenguatge que barreja el vídeo amb altres tècniques, com la fotografia, dibuixos, 3D i animacions 2D.

 

A més del seu treball artístic, el VJ Eletroiman també organitza el Festival Visual Brasil i és fundador del Proyecto Hibridos. Col·labora també amb els col·lectius TELENOIKA, United Vjs y FOLCORE.

 

Ricardo Cançado va ser guanyador del Mapping Festival VJ Contest Geneve 2014 i 2nd al Festival Art Vision Vjing Competition Moscow 2015. És 9 vegades guanyador del VJ Torna. VJ TORNA Istambul (Vídeo on line), LPM Capetown (VJ BATTLE), LPM Rome 2013 (Vídeo online), LPM MEXICO 2013 ( VJ BATTLE), LPM Rome 2012 (Vídeo on line), LPM Rome 2011 (Categoria championship i vídeo on line), Minsk 2011 (categoria Vídeo online) i Budapest (Categoria Vídeo online).
Representa Corisco 2015
Altres enllaços: vjeletroiman.com, Vimeo